Ship o hoi!

I dag har vi kjørt 40 mil på vei fra Monaco til Sete som ikke er så langt fra grensa til Spania. Nå er jeg på båten som tar oss til Nador i Marokko. Vi er fremme mandag morgen, og da er det rett på første fartsetappe kl 08. Sykkelen virker veldig bra og jeg gleder meg, samtidig er spenningen høy. Får jeg unna dag en og rytmen setter seg i kroppen, så blir det bare gøy. Godt nytt år til alle dere som følger med. Jeg skal feire dobbelt, for kl 12 stiller vi klokka en time bakover til Marokkansk tid.


 

Ferdig sjekket inn

Nå er jeg endelig ferdig sjekket inn, utrolig deilig for det har vært en hektisk dag. Det er noe jeg alltid gruer meg til i forkant, der har jeg fått “harahjerte” mer enn en gang. Alle papirer, betalinger, innstrumenter, linsens, visum og mye som man har forberedt i lang tid. Er det en ting som ikke er i orden, har det hendt at noen ikke får starte og da er pengene er borte. Men i dag gikk det fint nok engang. Etter papirgreiene så gikk de over sykkelen. Innstrumenter, antenner, sikkerhetsutstyr og mye annet. Så måtte sykkelen i noe som heter parc ferme. Der står den nå i en bevoktet innhegning i sentrum av Monaco frem til fredag kl 12. Da starter vi på en transport 40 mil til en båt som tar oss over til Marokko. Teamet fungerer og jeg slapper, så alt er på topp. 

Da er det bare å samle kreftene, for nå gleder jeg meg stort til å komme igang, det kribler litt i kroppen. Tar meg litt tid og nyter flotte Monaco by night.. og så skal jeg sette på en cowboy film.

Menton

Nå er jeg på plass i byen Menton som ligger vegg i vegg med Monaco. Løp ut døra og til venstre for å trene og etter 400 meter var jeg i Italia, følte jeg hadde løpt skikkelig langt. På nyttårsaften går starten på Africa race, fra Monaco..så nå drar det seg til.

Uansett hvor mye jeg forbereder meg så er det umulig å vite de uforutsette tingene som alltid dukker opp. Så i dag var det i gang igjen. Det har seg slik at det kom en melding fra KTM, som jeg kjører. En del på kammen som er på toppen av sylinderen er det en produksjonsfeil på den. Perfekt timing tenkte jeg! Heldigvis har jeg en teamsjef og mekaniker som heter Vladimir Kusnier som har pepra KTM med telefoner i hele dag, det har hjulpet. I morgen henter en på teamet deler i Østrike, og det ser ut til å løse seg. Lastebil og en lettere servicebil med sykkelen kommer i morgen tidlig så jeg gleder meg.

Mens jeg venter ser jeg alltid på cowboy film, i år er det kruttrøyk. 27 timer så det holder akkurat. 

Jeg liker stress

Jeg er så glad for at Mette har pyntet til jul og fikset de små koselige tingene. Der jeg har null kontroll har hun full kontroll. Hun er for lengst ferdig med julegavene fordi hun hater stress, mens jeg derimot syns det er koseligere å handle i jula og venter lengst mulig før jeg drar frem kortet. Jeg liker jo litt stress, for til mer stress desto deiligere er det å sette seg ned foran julematen og roe helt ned. Jeg liker slike kontraster. Det er det samme med rally. Det er masse stress gjennom hele året, særlig rett før start. Når rallyet starter trenger jeg bare fokusere på å kjøre, og det er da jeg slapper av mest.

Akkurat nå er jeg inne i “rallybobla”, og for tiden går jeg gjennom sjekklisten som sitter fastklistret inne i hodet mitt. Den lista inneholder 200 punkter. Jeg føler at jeg har kontroll og har alt på plass, men jeg stoler ikke på at jeg har det, så det blir dobbeltkontroll og trippelkontroll i noen dager fremover.

For aller første gang er jeg ikke teamsjef i år, jeg har leid meg inn på teamet til Vladimir Kusnier. Det er spennende og nytt, vi er mange på teamet, seks sjåfører og fire mekanikere. Jeg har egen mekaniker og det trenger jeg, for jeg kan være ganske krevende. Jeg liker å ha oversikt og kontroll. Jeg tar ikke et ja for et ja. Jeg vil gjerne gå grundigere igjennom, dobbeltsjekke, gå over. Ikke tro men vite. Jeg er nok litt slitsom. Men jeg gidder ikke stå fast i ørkenen mutters alene på grunn av en bagatell som har blitt oversett eller som ikke har blitt sjekket ordentlig. Så da får jeg bare være krevende tenker jeg. Vladimir kjenner meg, han har vært mekaniker for meg flere ganger tidligere. Vi diskuterer hardt men er gode venner. 

Africa Race starter 31. desember i Monacco med trandsportetappe. Første fartsetappe er 2. januar i Marocco. Det er til sammen 12 etapper og 700mil. Følg africarace.com