Problemer på dagens etappe

Idag hadde Pål Anders problemer både med navigeringen og sykkelen. På morgenen idag klarte han å kjøre seg bort, og var på feilspor i rundt 12 minutter. Dette gav de andre førerne mulighet til å spise seg innpå forspranget, noe en russisk kvinnelig fører benyttet seg godt av. I tillegg til å navigere seg bort hadde han store problemer med bakdemperen. Den slo oppi bensintanken og mot baksjermen, noe som gjorde at bakskjermen fløy av. På telefonen nå i kveld sprang Pål Anders rundt i depoet samtidlig som han snakket med meg, og i løpet av samtalen hadde han skaffet seg ny støtdemper. En kamerat fra Slovakia kom til unnsetning, hva han har lovet i retur kan jeg deverre ikke nevne her 🙂 

Det var totaltsett en slitsom dag på sykkelen, over 6 timers lang fartsetappe. Men det ble alikevel nok en etappeseier på Pål Anders, nummer to var Anastasiya Nifontova fra Russland, 12:49 bak.

I sammendraget etter 3 etapper ligger nå Pål Anders nå 52:36 foran engelskmannen Andrew Newland, Anastasiya Nifontova fra Russland ligger som tredje best 55:51 bak.

Nordmannen Joakim Sjølund står ikveld igjen ute i sandynene, Pål Anders vet ikke hva som har skjedd.

Først i mål

 

Jeg kom først i mål, forteller Pål Anders på telefon. I andre enden sitter jeg, samboer Mette og herved utnevnt til å holde liv i bloggen, ungen og heimen mens han selv surfer gjennom sandynene. Pål Anders kom i mål over 24 minutter før engelskmannen Andrew Newland under Africa Race andre etappe (første etappe ble avlyst pga forsinkelser). Nordmannen Joakim Lundby som er endel av Team Ullevålseter, kom inn til en 15.plass nøyaktig 1.39min bak.

Dagens Etappe startet i bunnen av Merzouga dynene. Pål Anders var førstemann ut. Planen med å ta det med ro de første dagene av rallyet sprakk allerede på de første kilometerene. Det kommer ikke overaskende på meg. Pål Anders konkluderer med at man må ha et visst tempo for at det skal fungere. – Jeg prøvde å ta med litt med ro idag, men jeg merket raskt at jeg ble sløv. Så jeg må kjøre fort for å holde fokus, forteller han på telefon fra depoet. Jeg tenker at han visste det fra før og later som ingenting. Det er ingen frøkenidrett han driver med, selv om han sier han er i dårlig form vet jeg og alle dere at den mannen er seig, at han elsker å slite, kjøre fort og ha det gøy. Men når alt kommer til alt så er han avhengig av en velfungerende sykkel. – Det ble litt problematisk underveis, selv om det ikke var mange sandyner idag, så var de myke og uforutsigbare. Disse ekstremt myke sandynene er det jeg gruer meg mest til. Man kjører seg lett fast og da er det lett å brenne motoren. Det er det jeg frykter mest sier han.

 
I morgen venter 3 etappe. Pål Anders har kommet inn i rytmen og rusten har prellet av.

 

Kriger for en god sak

I morgen starter det! Jeg føler meg fin og gleder meg stort til å ta fatt på reisen gjennom ørkendynene. Er ganske rastløs etter en laaang tur på båten og timer i kø for det minste lille. Jeg kommer til å gi alt, men det viktigste denne gangen er å få samlet inn penger til skoleprosjektet. Det blir som alltid langt, hardt, støvete og jævlig, men denne gangen kriger jeg for en god sak.

Vil du bidra til en bedre hverdag for barna i Dakar, støtt skoleprosjektet ved å sette inn penger på konto: 6079.56.72926.

Alle pengene som kommer inn vil gå direkte til prosjetet.

On the road

I morgen starter første fartsetappe og jeg gleder meg. Noen av mine sponsorer har bestemt seg for å gi penger til skoleprosjektet i Dakar for hver etappe jeg vinner. Er nok litt rusten i kroppen og har ikke trent optimalt frem mot dette, men navigeringen er jeg fremdeles god på og det er viktig her nede, så da gjenstår det bare å gi gass. Jeg har allerede samlet inn over 5000 euro til prosjektet noe som er helt fantatisk. Nå gleder jeg meg bare til å møte barna i Dakar.

Her kommer litt bilder fra overfarten fra Monaco til Marokko.

Innsamling til barneskole i Afrika

Nå er innsamlingen til barneskolen i Dakar i full gang og pengene ruller inn, det er helt fantastisk. Passerte femtitusen her om dagen og det skal bli så godt og få gi disse pengene til skolen. Jeg skal kjøre Afrika Race som jeg vant i år men målet er å kjøre inn mest mulig penger og ikke å vinne, jeg har jo lagt opp så forventningene mine er små. Derfor har jeg utfordret sponsorene mine til å bidra med 500,- kroner for hver etappe jeg eventuelt vinner. Jeg er riktignok litt rusten, for mitt forrige rally var i januar. Navigeringen sitter som før og da er det mulig, håper jeg da.

Møter barna fra skolen som pengene går til ved målgang og dagen etter skal jeg besøke skolen. Jeg får gåsehud bare ved tanken på å hva alle disse pengene som dere alle har bidratt med, kan hjelpe de. Pengene vil gå til kjøp av diverse utstyr på skolen, og dette styres av Fabrizio Meoni Foundation. Alle pengene som kommer inn på kontoen går direkte til barneskolen.

Det har vært en drøm siden 2002 å gi noe til et prosjekt i Afrika, helst i Dakar som jeg har et forhold til gjennom rally. Derfor er det utrolig godt å gi til denne skolen som ble startet av en venn av meg som het Fabrizio Meoni som døde i Dakar i 2005. Starten på Afrika Race er i Monaco 27 desember og målgang er i Dakar 10 januar.

Jeg takker dere alle igjen for at dere bidrar til dette prosjektet. Utdanning er nøkkelen til en bedre fremtid.

Kontonummeret til prosjektet er: 6079.56.72926