skoleprosjektet ruller videre

Jeg har fått flere henvendelser fra folk som ønsker å gi sitt bidrag til skoleprosjektet. Min reise er over i Afrika, men prosjektet ruller videre. Det er så utrolig hyggelig at folk bidrar, for det behøves virkelig. Jeg fortalte litt om det i siste innlegg, men jeg ønsker å følge opp. Dakar er spesielt for meg og jeg ønsker å dra tilbake. Takstameteret har allerede passert 100.000 kroner. Jeg er så utrolig takknemmelig for å kjenne så mange hjelpsomme mennesker som dere. Takk

Så, om dere vil bidra til en bedre hverdag for barna i Dakar, støtt skoleprosjektet ved å sette inn penger på konto: 6079.56.72926. 100% av pengene går til prosjektet.

SONY DSC

 

 

 

En dag på skolen i Dakar

Idag besøkte jeg skolen i Dakar, hvor jeg ble møtt av 150 barn som sang, leste dikt og holdt taler. Selv om det meste gikk på fransk og jeg ikke forstod særlig mye av det som ble sagt, så var det veldig rørende. Barna på skolen er så små, de er nydelige og lever under svært dårlige forhold. Når de store øynene møter mine får det meg til å tenke på min egen lille datter der hjemme. Hun har det jo kjempebra, mens disse barna er svært fattige, de har ingenting. Jeg tror nok de har det bra på skolen, for forholdene på utsiden er enda verre. Men jeg tenker på hvor heldig min datter er som vokser opp under norske forhold.

Jeg spilte fotball med de idag, banen inneholdt spisse steiner og hull. Det ble selvfølgelig knall og fall, noen gråt og øyeblikket etter så smilte de igjen. De får ikke trøst fra de voksne, de får ingen trøst på skolen. De er lært opp til å være tøffe. Det slår meg at de må være tøffe for å overleve her nede. Det er trist å observere. Det første jeg gjør når Alva slår seg og gråter er å trøste henne. Hun må ikke være tøff hele tiden, hun får lov å være sårbar. 

SONY DSC

Jeg har planlagt dette i syv-åtte måneders tid, jeg hadde håpet å få en bra opplevelse, men det ble enda bedre enn forventet. Jeg ser jo at med lite kan man utrette mye. Jeg har aldri tenkt lengre enn at jeg vil bidra, men nå får jeg et intenst ønske om å  ta med meg familien ned og følge opp prosjektet.

SONY DSC

Vinner Africa Race 2016

Knockout

Pål Anders kjørte idag over målstreket i Dakar som suveren vinner av Africa Race 2016, han slo knockout på konkurrentene. Ingen var i nærheten av nordmannen, som har fått legendestatus i Africa Race. Over seks timer bak Pål Anders og på andreplass, engelske Andrew Newland, mens franske Stephane Hamad havnet tilslutt på en tredjeplass.

– Jeg har hatt en magisk reise, opplevelsen av å kjøre i så mange dager hvor alt går på skinner uten de store problemer verken med meg eller sykkelen er helt fantastisk. Idag kjørte jeg over målstreken og med mottatt av en folkemenge større enn noen sinne, jeg er kjempesliten akkurat nå men dette er en opplevelse jeg skal suge lenge på. Det er veldig spesielt for meg å komme til Dakar, og det er selvfølgelig alltid gøy å vinne.

På mandag overleverer Pål Anders pengene han har samlet inn til skolen i Dakar. – Takket være alle de der hjemme som har bidratt har jeg fått en flott pengegave å gi barna. Det betyr så utrolig mye for meg å gi tilbake til Afrika.


Foto: Alain Rossignol

Magisk landskap

Jeg nyter øyeblikket av å kjøre i sandynene – opplevelsen av å kjøre i så mange dager hvor alt går på skinner uten de store problemene verken med meg eller sykkelen er magisk. I morge kjører jeg over målstreken, min veledighetstur er over..på mandag skal jeg overlevere pengene til skolen i Dakar, takket være alle dere der hjemme som har bidratt har jeg en flott gave til barna.

Sikret seieren

Pål Anders kjørte en rolig etappe mot mål og endte idag på en 3 plass, 5 minutter bak russeren Dmitry Agoshkov, han sørget dermed med en solid ledelse i Africa Race. I morgen kan han kjøre inn mot seier på på den siste sjarmøretappen inn i Dakar. Flere førerer gasset nok litt vel mye på dagens etappe, hele fem av Pål Anders konkurrenter fikk ikke med seg en brå sving på slutten av etappen og kjørte rett ut og har skadet seg kraftig.

– Det har vært en fin reise, jeg har ikke hatt noen problemer underveis, verken mekaniske problemer eller kræsj. Alle sier jeg kjører fra alle, men det handler jo om å få alt til å klaffe og ta vare på sykkelen. Jeg har verdens beste mekaniker (Patrick) på teamet, vi har hatt 10 Paris-Dakar og 2 Africa Race sammen, han er en veldig viktig brikke for at alt skal klaffe. Det handler om så mye mer enn å kjøre fort.

Nå gleder jeg meg til siste etappe, til å kjøre inn i Dakar i møte med alle menneskene og spesielt barna. Jeg gleder jeg meg som en unge til å dra på besøk til skolen på mandag og overlevere pengene til skolen. Jeg er så takknemmelig for alt dere har bidratt med til skoleprosjektet, uten bidrag hadde ikke denne reisen vært mulig.


Foto: Alain Rossignol


Foto: Alain Rossignol

Uovervinnelig

Bare havari kan frata Pål Anders seieren i Africa Race. På dagens etappe brilijerte han igjen og tok nok en etappeseier, han har nå vunnet 8 av 9 mulige etapper. Dagens etappe var hard og krevende. Det ble vanskelig å holde kompasskursen inne i de mange sandynene, men på tross av dette vant han med over 15 minutter på engelske Andrew Newland.


Foto: Alain Rossignol

Det verste er nå over, nå gjenstår kun to lette spesialetapper før han er i mål i Dakar. 

– I morgen venter drøye 20 enkle mil, så det er nok lurt å ta med med ro og komme seg til Dakar. For meg er det å komme til Dakar som for noen å komme til Mount Everest. Det er veldig spesielt. Jeg har jobbet så hardt over så mange dager, det har vært en helvetes hard jobb, så det å komme i mål betyr svært mye. 

På mandag besøker Pål Anders til skolen i Dakar, da blir pengene overlevert skolen og så blir det feiring sammen med barna. – Det skal bli gøy og feire sammen med barna, det gleder jeg meg til.


 Foto: Alain Rossignol

Kjørte sin beste etappe

Pål Anders gjennomfører idag sin beste etappe så langt i løpet. For på den 9 etappen av Africa Race klaffet alt for ørkenreven. Vanskelige forhold til tross, det så ikke til å ha noen effekt på Pål Anders. Nå leder han så mye i sammendraget at han nesten syns det er pinlig.
– Det var skikkelig vanskelig navigering idag, derfor er det utrolig gøy at alt gikk på skinner. Jeg er veldig fornøyd, det har aldri fungert så bra noensinne som idag. Jeg kjørte feilfritt og navigeringen var upåklagelig.
Etappen var som ventet svært krevende og bestod av mange myke sandyner på den 493km lange strekningen. Mange førere slet, og de som ga for mye gass i sanden har ikke kommet seg inn til mål. – Idag prøvde jeg å spare sykkelen og kjørt forsiktig i de myke sandynene, det er lett å brenne motoren om man bare gasser på. Da vinner man ikke. Og, det var nettopp det som skjedde med franskmannen Dubois, motoren røk på dagens etappe.

Nå gjenstår kun tre etapper av Africa Race, ingen er i nærheten av Pål Anders Ullevålseter som leder komfetabelt.

Foto: Alain Rossignol

Den hardeste på ti år

Det var en lang dag på sykkelen for Pål Anders og resten av førerne i Africa Race idag. For Pål Anders er den over, men for mange førere har de ennå flere kilometer foran seg i mørkret før de kan nå mål. 

Pål Anders sitter nå i depoet og er glad han var inne før mørket. Han kom i mål først og vant 8 etappe med hele 28 minutter før engelskmannen Andrew Newland. Dagens utgangspunkt som tredje startende tok han tidlig igjen. Han kjørte forbi og dro sakte men sikker ifra. Selv om forspranget økte underveis gikk det sakte. Han forteller at det var en vanskelig og lang dag idag, steinete veier og vanskelig navigering. – Dette var en av mine tygste dager i ørkenen på ti år. Jeg kjørte 37 mil på 6 og en halv time. Jeg finner veien, men det går sakte.

I sammendraget leder nå Pål Anders godt over tre timer foran franskmannen Norbert Dubois.

– Selv om jeg leder mye er det vanskelig å ta det med ro, jeg ønsker gode resultater og søker den fine følelsen av å kjøre bra – å vinne. Jeg klarer rett og slett ikke slakke på farten og kun ha fokus på å gjennomføre.

I morgen venter 9 etappe og nye lange mil. Hele 493 km på sykkelen.

– Det er ingen her som gleder seg til morgendagen. Jeg gruer meg nå, men er klar i morgen når jeg står på startstreken.

Foto: Alain Rossignol

Veien ble borte

En lang og krevende dag er over. Myk sandyner og kamelgress gjorde kjøreforholdene vanskelig under dagens etappe. Fokuset på navigeringen ble langt mindre idag fordi det var så mye annet å holde fokus på. Men, han ledet i hele dag og frem til det gjenstod 10 km. På en åpen ørkenslette fulgte han en vei som forsvant inn i sanden og han mistet kursen fullstendig. Veien på kompasskursen var borte og Pål Anders var forvirret. Dette gjorde at de to førerne bak, som hadde fulgt sporenen hans gjennom hele dagen lett kunne kjøre forbi og inn til mål.

Idag ble det tredjeplass til Pål Anders som kom inn 3 minutter bak engelskmannen Andrew Newland. Pål Anders er derimot glad for ikke å starte først i morgen, det er ventet lignende forhold og han gleder seg til at det er andre enn han som skal brøyte vei.

Pål Anders er sliten, men det er flere som er mer sliten enn meg sier han, og det gir han påfyll.