Tilbake i sandynene

Etter å ha brukt en hel dag på reisen, er jeg endelig tilbake i Merzouga i Marokko. Det er utrolig deilig å være her nede uten å føle på spenning og nervøsitet. Det er så utrolig fint her nede, jeg har aldri sett det tidligere. Jeg skal være her i en uke og trene Francisco Arredondo, min gode venn fra Guatemala. Det er på tide å lære han å navigere, han skal kjøre Rally Dakar i år også, med meg på sidelinjen.

Idag har jeg benyttet anledningen til å kjøre fritt i sandynene, det er flere nordmenn her nede så vi dro ut på tur sammen. Etter seks timer ut i ørkenen så kræsjet han ene stygt og ødela noe i skulderen. Det var ingen dekning i området så vi måtte sette han igjen i en liten landsby for å finne dekning en time unna. Nå i kveld blir han trandsportert i bil til nærmeste sykehus, men det er seks timer til nærmeste hovedvei så han har en lang natt foran seg.

Turen handler også litt om å få samlet trådene og forberede et veledighets prosjekt i Afrika (Dakar). I løpet av fjorten dager bør jeg ha alt klart. Jeg vil fortelle mer om dette prosjektet når jeg har fått ting på plass. 

Norges råeste klubbmesterskap

I helgen var det klubbmesterskap på Kongsberg. En times kjøring over vanskelige hinder, i skogen og på jordet. En time er i minste laget for meg, så jeg kom litt bakpå i sterk konkurranse med Beckern og Kjørstad. Selv om jeg hentet inn tid på slutten holdt det ikke. Men, det var utrolig god stemning på gården, mye publikum og fint vær og god trening for meg. Utrolig hyggelig å være i klubbmijøet på Kongsberg igjen.

sølv er ikke et nederlag

Da ble det NM-sølv på meg i helgen på Bjørkelangen, gullvinner “Knerten” Gundersen var det lite å gjøre med. Selv om 2.plasser ikke er noe jeg samler på må jeg være fornøyd med egen innsats. Jeg gjorde ingen feil og kjørte bedre på denne type løype enn tidligere, og selv om det var et lite stykke frem så holdt jeg trykket oppe og jaget. Det er viktig å holde press gjennom hele etappen, du vet aldri hva som kan skje der fremme, og om noe skjer så er det viktig å være i riktig posisjon til å kunne gjøre et fremrykk.