Skolen i Dakar

Vi var en gruppe på 15 personer som besøkte skolen. Jako sponsoren min, teamet mitt og utenlandske journalister. Det ble tatt mye bilder og det ble filmet. Jeg håper dette kommer ut i media etterhvert.

Bare det å komme seg til skolen til angitt tid var en prøvelse i seg selv. I utgangspunktet skulle det være 30 minutter å kjøre til skolen, men vi brukte 2,5 timer. Vi hadde fem bilder. En bil var full av skolemateriell og var stappfull av pappesker, den ble stoppet i tre politikontroller bare på vei til skolen. Taxisjåføren mistet tilslutt førerkortet, fordi han irriterte politiet. På vei tilbake kjøpte jeg derimot tilbake førerkortet hans for 20 euro på politistasjonen.

På skolen var det god stemning, veldig mange taler, over 200 glade barn, en borgermester, en Iman, en katolsk prest og mange kristne. Det er godt å se at så mange religioner lever i harmoni sammen. Det var selvfølgelig flott å se skolen i bedre stand enn sist, den har fått et kjempeløft. Nå skal vi gå videre med oppussingen. Nye fliser og nye toaletter er neste prosjekt. Vi skal også kjøpe inn leker til barna. Første klassetrinn er barnehagebarn mellom 4-6 år, og de har ingen leker. 

Alt var etter forventningene, det var en rørende dag.

Takk til alle der ute som har gitt penger til prosjektet, det er moro at prosjektet vokser og at pengene fortsetter å strømme inn. Det vises på antall elever også. I fjor var det 140 elever ved skolen, i år var det 200 elever. Det betyr at prosjektet hjelper flere og det er fantastisk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg