Drømmen i oppfyllelse

På dagens etappe av Africa Race viste Pål Anders sine konkurrenter hvem som er kongen av ørkendyner. Han dro fra på slutten og vant med hele 6 minutter på Ingo Waldschmidt. Robert Theuretzbacher som lå nærmest Pål Anders i sammendraget fikk problemer underveis i løpet og kom inn etter nordmannen John Olav Lindtjorn på 5. plass, 30 minutter bak. Dermed er det to nordmenn blant topp 5 i sammendraget.

Løpet er ved veis ende, nå gjenstår kun en sjarmøretappe før Pål Anders og de andre førerene blir tatt imot med hyllest i Dakar i morgen.

Løpet har vært som en drøm for Pål Anders, et løp han gledet seg stort til å delta på i forkant. En drøm han har hatt siden Rally Dakar ble flyttet til Sør-Amerika. Han hadde håp om å stå øverst på pallen, det var et mål han visste han kunne oppnå om alt klaffet. Det er mye som må gå veien for å komme til topps i et ørkenrally. Det vet alle som har en viss innsikt, som har deltatt eller som har fulgt han i mange år. Det handler selvfølgelig om å være i god form, ha fokus, være forberedt, men det handler minst like mye om motor, deler, mekaniker, og om flaks og uflaks.

Sykkelen har holdt godt, Pål Anders har verdens beste mekanikere med på laget, som har skrudd fra morgen til kveld, i tillegg har han kjørt med hodet, navigert optimalt og holdt god fart. Nå kan han nyte den siste etappen, ta imot hyllest, oppleve Dakar, menneskene, luktene…og alt han har savnet. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg